We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery

A dekor mulcsnak fontos szerepe van a rendezett és esztétikus kert kialakításában, de itt is nagyon fontos, hogy jó minőséget válasszunk, hiszen akkor éri meg mulcsolásba fektetni a pénzünket, ha a választott termék valóban hosszú időn át és szemnek is tetsző formában, ugyanakkor funkciójának is megfelelően díszíti kertünket. A Primag ezért a legjobb minőségű mulcsokat kínálja vásárlói számára, hogy a gyönyörű kerteket praktikusan lehessen szebbé varázsolni a dekor mulcsoknak köszönhetően.
Szép és igényes kert, ami kevesebb öntözést és munkát igényel - kiváló minőségű mulcsaink segítségével ez nem elérhetetlen álom többé.

A dekor mulcsnak fontos szerepe van a rendezett és esztétikus kert kialakításában.

Go to details ...

A dekor mulcs használatának előnyei

A kertészetben mulcsnak a dekoratív és funkcionális talajtakaró anyagokat nevezzük. Ezeknek az anyagoknak közös funkciójuk van, mégpedig egyrészt az, hogy a növényekre öntözéskor kijuttatott víz a nyári forróságban ne elpárologjon, hanem megőrizze azt a talajban, így elérhetővé tegye növényeink számára. Ennek köszönhetően a mulccsal fedett talajt ritkábban és kevesebb vízzel szükséges öntözni, így kevesebb víz felhasználásával, valamint kevesebb munka befektetésével érjük el ugyanazt a célt, a dúsan virágzó, vízzel megfelelően ellátott növényi állományt, s egyszersmind a dekoratív kertet.

Ugyanakkor a mulcs más előnyökkel is jár. A talajtakarással nagy mértékben csökkenthető, akár meg is szüntethető a kertben a gyomnövények jelenléte. Ezt a mulcs azáltal teszi lehetővé, hogy a gazok nem jutnak a fejlődésükhöz szükséges napfényhez, továbbá a gyengébb hajtások egyszerűen nem tudnak áttörni a talajt vastagon takaró anyagon. Így aztán a ritkábban gondozott területeken, mint például az utcafronti részen kialakított virágágyásoknál, esetleg a társasházak körül létrehozott kertekben vagy azokban az előkertekben, ahol egy könnyen rendben tartható, egyszerű, s mindig gondozott képet mutató kertrészt akarnak a tulajdonosok létrehozni, erősen javasolt a dekor mulcs használata. 

Érdemes azoknak is megfontolni a mulcsolást, akik energiát és időt akarnak spórolni, hisz a gyomlálás munkájának elhagyása, a ritkább öntözéssel karöltve tehermentesíti a kerttulajdonosokat a kerti munkák elvégzésének egy része alól. Ha biztosra szeretnétek menni a gyomokat illetően, geotextília alkalmazása is javasolt a számotokra. Ezzel még biztosabbá válik, hogy a gyomok nem kelnek ki, s így nem csúfítják el a kertet. Aki időt spórol ezeken a feladatokon, időt nyer arra, hogy többet élvezhesse a kertjét.

Végül pedig a dekor mulcs nagyon szép, egyedi látványt nyújt. A különböző színek segítségével eltérő hangulatot alakíthatunk ki kertünkben. Ha facsemetéket tervezel ültetni, érdemes tányérozni is. Ez azt jelenti, hogy a fa törzse körül hozol létre mulccsal borított területet, s így biztosítod a fa számára, hogy ne száradjon ki körülötte a talaj, hogy a fű nyírása közben ne okozz kárt a fában a fűnyíróval vagy a szegélynyíróval, ráadásul a gyomoktól is védve lesz. 

Fából készült mulcsok

A fából készült mulcsoknak köszönhetően természetes hatást alakíthatsz ki, dísznövények köré ezt javasoljuk leginkább. Webáruházunkban többféle színből, faaprítékból és fakéregből is választhatsz. A mulcsot alapvetően gyommentes talajon, elsősorban esztétikai célból 5-7 cm vastagságban, a gyomok fejlődésének megakadályozására és a víz elpárolgásának megakadályozására pedig 10-15 cm vastagságban javasoljuk kiteríteni. A faapríték nagyon hosszú élettartama miatt rendkívül népszerű. Pénztárcakímélő javaslatunk, hogy alsó rétegnek az olcsóbb natúr változatot használd, felülre pedig az izgalmasabb színes faaprítékból válassz.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog