Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Dekor mulcs

A dekor mulcsnak fontos szerepe van a rendezett és esztétikus kert kialakításában, de itt is nagyon fontos, hogy jó minőséget válasszunk, hiszen akkor éri meg mulcsolásba fektetni a pénzünket, ha a választott termék valóban hosszú időn át és szemnek is tetsző formában, ugyanakkor funkciójának is megfelelően díszíti kertünket. A Primag ezért a legjobb minőségű mulcsokat kínálja vásárlói számára, hogy a gyönyörű kerteket praktikusan lehessen szebbé varázsolni a dekor mulcsoknak köszönhetően.
Szép és igényes kert, ami kevesebb öntözést és munkát igényel - kiváló minőségű mulcsaink segítségével ez nem elérhetetlen álom többé.

A dekor mulcsnak fontos szerepe van a rendezett és esztétikus kert kialakításában.

Tovább a részletekre

A részletekért kattints a termék nevére és kövesd a folyamatot!

StátuszTermék neveJellemzőKiszerelésNettó egységár
Primaq - Prima MagrendelhetőBarnaszínes faapírték70 liter/zsák2 153.50 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőBorovi fakéreg70 liter/zsák1 764.50 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőBurgundiszínes faapírték70 liter/zsák2 153.50 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőNarancsszínes faapírték70 liter/zsák2 153.50 Ft/zsák
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.

A dekor mulcs használatának előnyei

A kertészetben mulcsnak a dekoratív és funkcionális talajtakaró anyagokat nevezzük. Ezeknek az anyagoknak közös funkciójuk van, mégpedig egyrészt az, hogy a növényekre öntözéskor kijuttatott víz a nyári forróságban ne elpárologjon, hanem megőrizze azt a talajban, így elérhetővé tegye növényeink számára. Ennek köszönhetően a mulccsal fedett talajt ritkábban és kevesebb vízzel szükséges öntözni, így kevesebb víz felhasználásával, valamint kevesebb munka befektetésével érjük el ugyanazt a célt, a dúsan virágzó, vízzel megfelelően ellátott növényi állományt, s egyszersmind a dekoratív kertet.

Ugyanakkor a mulcs más előnyökkel is jár. A talajtakarással nagy mértékben csökkenthető, akár meg is szüntethető a kertben a gyomnövények jelenléte. Ezt a mulcs azáltal teszi lehetővé, hogy a gazok nem jutnak a fejlődésükhöz szükséges napfényhez, továbbá a gyengébb hajtások egyszerűen nem tudnak áttörni a talajt vastagon takaró anyagon. Így aztán a ritkábban gondozott területeken, mint például az utcafronti részen kialakított virágágyásoknál, esetleg a társasházak körül létrehozott kertekben vagy azokban az előkertekben, ahol egy könnyen rendben tartható, egyszerű, s mindig gondozott képet mutató kertrészt akarnak a tulajdonosok létrehozni, erősen javasolt a dekor mulcs használata. 

Érdemes azoknak is megfontolni a mulcsolást, akik energiát és időt akarnak spórolni, hisz a gyomlálás munkájának elhagyása, a ritkább öntözéssel karöltve tehermentesíti a kerttulajdonosokat a kerti munkák elvégzésének egy része alól. Ha biztosra szeretnétek menni a gyomokat illetően, geotextília alkalmazása is javasolt a számotokra. Ezzel még biztosabbá válik, hogy a gyomok nem kelnek ki, s így nem csúfítják el a kertet. Aki időt spórol ezeken a feladatokon, időt nyer arra, hogy többet élvezhesse a kertjét.

Végül pedig a dekor mulcs nagyon szép, egyedi látványt nyújt. A különböző színek segítségével eltérő hangulatot alakíthatunk ki kertünkben. Ha facsemetéket tervezel ültetni, érdemes tányérozni is. Ez azt jelenti, hogy a fa törzse körül hozol létre mulccsal borított területet, s így biztosítod a fa számára, hogy ne száradjon ki körülötte a talaj, hogy a fű nyírása közben ne okozz kárt a fában a fűnyíróval vagy a szegélynyíróval, ráadásul a gyomoktól is védve lesz. 

Fából készült mulcsok

A fából készült mulcsoknak köszönhetően természetes hatást alakíthatsz ki, dísznövények köré ezt javasoljuk leginkább. Webáruházunkban többféle színből, faaprítékból és fakéregből is választhatsz. A mulcsot alapvetően gyommentes talajon, elsősorban esztétikai célból 5-7 cm vastagságban, a gyomok fejlődésének megakadályozására és a víz elpárolgásának megakadályozására pedig 10-15 cm vastagságban javasoljuk kiteríteni. A faapríték nagyon hosszú élettartama miatt rendkívül népszerű. Pénztárcakímélő javaslatunk, hogy alsó rétegnek az olcsóbb natúr változatot használd, felülre pedig az izgalmasabb színes faaprítékból válassz.