Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Kertészeti termékek
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Kertészeti termékek

Munkánk során megfigyeltük, hogy évről évre nő a kertbarátok száma, a gazdák gyakran tekintik kedvenc hobbijuknak a kerti gyümölcs- és zöldségtermesztést, büszkén bíbelődnek színpompás, illatos virágokkal szabadidejükben is. Ahogyan azt őseink tették, úgy a modern kor gazdálkodói is egyre több figyelmet fordítanak saját kis kertjükre, helyben megtermelt zöldségeikre, dísznövényeikre. Mi pedig beálltunk a sorba, hogy egyre inkább képesek legyünk kiszolgálni a növekvő igényeket, és könnyen elérhetővé tegyük partnereink számára a legszükségesebb kertészeti termékeket.

Évről évre nő a kertbarátok száma, a gazdák gyakran tekintik kedvenc hobbijuknak a kerti gyümölcs- és zöldségtermesztést, büszkén bíbelődnek színpompás, illatos virágokkal szabadidejükben is.

Tovább a részletekre

Ki ne szeretné, hogy felelős gazdálkodásból származó, friss zöldség kerüljön az asztalára anélkül, hogy előtte több ezer kilométert utazott volna? Mi lehet jobb megoldás, mint az ízletes, magas tápanyagtartalmú, napsütötte zöldség és gyümölcs? Mi úgy látjuk, hogy a saját termesztésű étel fogyasztása az egész világon olyan népszerű trend, amit nem csak a divat diktál. 

Biztos talajon álló kertészet

A talajminőség a kertészkedés egyik legfontosabb eleme, hiszen a kerti talaj pH-értéke és tápanyagtartalma van a legnagyobb hatással növényeink optimális fejlődésére. Leginkább geológiai, földrajzi adottságok határozzák meg portánk talajtulajdonságait, de javíthatunk rajta akkor is, ha nem látunk neki mindjárt az óriási költséggel járó teljes talajcserének. Vannak egyszerűbb és költséghatékonyabb eszközeink a talajszerkezet javítására, ilyen például a tőzeg és a mulcs alkalmazása.

A minőségi tőzeg a növénynevelés régóta ismert és használt természetes eredetű közege, a klasszikus földkeverékek egyik leghatékonyabb összetevője. Rostos szerkezete fokozza a földkeverékek víztartó képességét, hiszen a tőzeg képes a vízből magába szívni és tárolni eredeti tömegének akár tízszeresét is. A tőzeg savassága jótékonyan hat terményeink tápanyagfelvételére és növekedésére.

Ha a növények körül nincs fellazítva és takarva a talaj, akkor az öntözés szinte teljesen hiábavaló. A parlagon hagyott felszínről a víz 80%-a is elpárologhat anélkül, hogy lefolyna a gyökerekhez. De a párolgás mértékét akár 10%-ra is lecsökkenti a megfelelő talajtakarás.

A különböző mulcsanyagok kevesebb locsolással több nedvességet eredményeznek. A jó minőségű mulcs nyáron a kiszáradástól, télen a fagyástól védi a növényeket, és útját állja a gyomnövények kicsírázásához szükséges fénynek is. Ha takarva van a talaj, nem lesz sáros a növény, és tiszta marad a termés, sőt a gombabetegségek is kevésbé fenyegetnek. A fenyőkéreg 4-5 évente lebomlik, de ez a folyamat értékes extra tápanyaggal látja el a talajt, javítja annak szerkezetét. 

Az átlagos kerti talaj kiszolgálja a hosszú évek alatt megerősödött diófát, de kerted új virágainak, friss zöldségeidnek nem lesz elegendő. Ha nem akarsz szembesülni alacsony terméshozammal vagy szerényebb virágzással, akkor a növény ültetésekor használj megfelelő minőségű általános virágföldet, amely garantáltan kiszolgálja összes kerti növényed igényét, de az örökzöldek számára is van célzott megoldásunk.

Kertészeti termékek – hiteles hazai gyártóktól

Hívj minket! 30 éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk neked kiválasztani a számodra megfelelő kertészeti termékeket, hiszen az a célunk, hogy fenntartsuk a jó érzést: minden partnerünk a legjobb megoldást kapja tőlünk. Hiszünk a magas minőségben és a jó ár-érték arányban. Ha kertészeti terméket rendelsz a Primagtól, biztos lehetsz benne, hogy annak minőségét ellenőrizték, és zökkenőmentesen kiszállítják az ország egész területén.

 

Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Blog
30 év alatt a piacon
Dinamikus növekedés
72 órán belüli szállítás
Széles választék
Hírlevél feliratkozás

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!