Physiomax CaCO3 76%+MgO 3% 2,5-5 mm

Physiomax CaCO3 76%+MgO 3% 2,5-5 mm

Státusz: Rendelhető

Termék neve:Physiomax

Hatóanyag:CaCO3 76%+MgO 3%

Dózis:300 kg/ha

Méret:2,5-5 mm

Alapanyag:foszfor+mescal formula

Ajánlás:talajkondícionáló

Támogatás :AÖP

Alkalmazását elsősorban a talaj állapota határozza meg, de kiemelt figyelmet érdemelnek a magas mészigényű szántóföldi növények, mint a repce és napraforgó, illetve minden zöldség és gyümölcskultúra.
Pillangósok esetében alkalmazása fokozottan ajánlott, hiszen a nitrogénellátásuk akár 70%-át is biztosító baktériumok tevékenysége savanyú talajon gyenge.
A Physio+ biostimulátor-hatóanyag starterhatása a csíranövény közelében érvényesül, ezért leghatékonyabban vetés előtt magágyba keverve alkalmazható.

A talajok elsavanyodása rövid távon, akár egy tenyészidőszakon belül is, rontja a termelés eredményességét, hosszú távon pedig a talaj fokozatos leromlásához vezet, mellyel együtt romlik a termelés hatékonysága is.
A folyamat oka, hogy a kalcium a talaj mélyebb rétegeibe mosódik (>60 cm), előidézve a talaj szerkezetének és kémhatásának folyamatos romlását.
A szerkezeti elemek szétesése miatt elporosodó talajfelszínen nagyobb az erózió mértéke és romlik a magágy minősége, mely kelési problémákban és végső soron hozamcsökkenésben nyilvánul meg.
A savanyú közegben romlik a tápanyagok felvehetősége és növekszik a hatóanyag lekötődés mértéke, ami tápanyaghiányhoz és hozamcsökkenéshez vezet.
A Physiomax használata során a savanyú talajok kémhatása mérhető módon és tartósan emelkedik, így az már nem lesz limitáló faktor a nagyobb terméshozam elérésében.

A MESCAL laza szerkezetű különleges mészrétegekből származó hatékony kalcium forma. A kalcium javítja a talajszerkezetet és fontos tápanyag a növény számára is.

A PHYSIO+ jelentős segítséget nyújt a növény fejlődésének kezdetén és folyamatosan a növény teljes vegetációja alatt.
Hatóanyaga fontos szerepet játszik a növény fejlődési fázisainak beindításában (csírázás, virágzás, érés).
Látványos hatással van a gyökérnövekedésre, hajtásképződésre.
Segíti a kalcium és a nehezen mozgó tápelemek felvételét, javítja a fotoszintézist. Intenzív gyökérműködés.


A talaj savanyú kémhatása megnehezíti a tápanyagok felvételét és gátolja a gyökérnövekedést, ami további korlátot jelent a tápanyagok elérhetőségében.
A savanyú közeg a bakteriális tevékenységnek sem kedvez, így gátolja az ásványosodást.
Magyarország talajainak jelentős része savanyú, ahol az eredményességhez elengedhetetlen a talajok javítása.

Talajkondicionálónk alapanyaga a Mescal, ami egy magas minőségű CaCO3 . Egyedülállóan gyors reakciókészsége magas porozitásának köszönhető.

A savanyú talajok kálcium hiányosak, ami a növény számára is hiányt jelent. A Mescal a talaj pH javítása mellett felvehető kálciumot és magnéziumot biztosít a növények számára.

Kálcium: Erős szövetszerkezet és nagyobb ellenállóképesség (gyökérzet, gyökérszőrök, gyümölcs minőség).
Magnézium:

Aktív klorofillképződés
Intenzív fotoszintézis
Aktív szénhidrát-transzport.

A Mescalban lévő kálcium nem csak a növények szövetszerkezetét, hanem a talajszerkezetét is meghatározza, biztosítva a kapcsot a kolloidok között. A tömörödés megelőzésével javul a talaj vízháztartása és levegőzöttsége.

A Mescal kedvező életfeltételeket teremt a baktériumok számára, ennek következtében a talaj bakteriális aktivitása tartósan magasabb. Az aktív talajnak köszönhetően az ásványosodás, azaz a tápanyag feltáró folyamatok is intenzívebbek.

A Physiomax talajkondicionáló biostimulátor hatóanyaga a Physio+. A hatóanyag a sejtosztódás fokozásával gyorsítja a gyökérnövekedést. Aktív hatása az alacsony talaj pH ellenére is nagy gyökértömeg kifejlődését teszi lehetővé.

A Physio+ közvetlen segíti a Ca felvételt, ami szükséges a gyökérszőrök folyamatos képződéséhez. A sűrű gyökérszőrök megnövelik a tápanyagfelvevő felületet és segítik a növény aktív táplálását.