Zöldítés-Támogatás-Kötelezettségek

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> Zöldítés-Támogatás-Kötelezettségek
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

A zöldítés támogatás kifizetéséhez több feltétel teljesítése szükséges.
 

 

Kivételek: 


Ha a szántóterület több mint 75 százaléka parlagon hagyott terület, vagy ideiglenes gyepterület, hüvelyes növénnyel bevetett terület, vagy ezek kombinációja.

 

Ha a gazdaság szántóterülete, állandó gyepterülete és az állandó kultúra által együttesen elfoglalt területe több mint 75 százaléka állandó gyepterület, ideiglenes gyepterület, víz alatt álló kultúrával bevetett terület vagy ezek kombinációja.
 

Az ökológiai gazdálkodási területbe vont részek ez esetben nem számítanak.
 

 

FENNTARTÁSI IDŐSZAKOK
 

 


 

DIVERZIFIKÁCIÓ

 

Fenntartási időszakban – évelő kultúráknál, amíg a növény a területen van – növényvédő szer használata egyáltalán nem megengedett. Ugyancsak a zöldítési feltétel, hogy 10 hektár szántóterület felett a korábban felsorolt kivételeket leszámítva diverzifikációs kötelezettség is keletkezik.

A diverzifikáció teljesítéséhez azt nézik, hogy melyik növény – ez lehet a másodvetés is – volt leghosszabb ideig a területen a május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakban.


 

VETÉSSZERKEZET, FEHÉRJENÖVÉNYEK

 

A nitrogénmegkötő növénynek elszámolt terület – megfelelő feltételek esetén és amennyiben fűféle nem található a keverékben – a termeléshez kötött szálas fehérjetakarmány-növény termesztésének támogatásba is bevihető.

Azonban ez esetben a vetés első évében augusztus 1-ig egyszeri, ha az állomány már többévesnek minősül, úgy azt tárgyév július 1-ig legalább kétszeri kaszálást kell végezni.

A területtel teljesíthető továbbá az évelő szálas vetésszerkezeti előírás is a Vidékfejlesztési Program AKG-ban, ha a pályázati felhívásban is szereplő fajok keverékei fellelhetőek a kultúrában.

 

A zöldítés támogatás további részletei itt érhetőek el.

 

Forrás: NAKPrimag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.