GOSZ-VSZT Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek 2013

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> GOSZ-VSZT Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek 2013
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a posztregisztrációs kísérletek folyamatossá tételére kötelezte el magát annak érdekében, hogy a termelők számára hasznosítható, objektív adatokat nyújtó kísérleteket állítson be.

 

 fajtabemutat

 

A kísérletek felügyeletét és a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) látja el. A FIT önálló tevékenységét a gabonatermelők, a vetőmag-előállítók, a -kereskedők és -feldolgozók egyetértésével, valamint a magyar mezőgazdaság fejlődését fontosnak tartó civil szakmai szervezetek széles körű erkölcsi és anyagi támogatásával végzi.
 

2012 őszén 8 helyszínen (Iregszemcse, Debrecen, Eszterágpuszta, Szombathely, Tordas, IKR - Bábolna, NYME - Mosonmagyaróvár, Szarvas) 28 búzafajtát vetettek el kisparcellás összehasonlító kísérletekben az NÉBIH szakembereinek segítségével. Minden fajta vetőmagja 550 csíra/m2-es normával került elvetésre. Annak érdekében, hogy a kísérletet közelebb hozzák a termelőkhöz, a fajtasort bemutató céllal elvetették Gödöllő - Szárítópusztán.
 

Az elemzéshez a 8 hely terméseredményeit és minőségvizsgálati adatait használták fel.
 

Az eredményeket részletes bemutató "GOSZ-VSZT Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek 2013" című kiadvány ide kattintva tölthető le.
 

fajtakisérletPrimag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.