Egyszerűsödik a vetőmag igazolása

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> Egyszerűsödik a vetőmag igazolása
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Termeléshez kötött támogatások – egyszerűbb vetőmag igazolás

A Földművelésügyi Minisztérium rendeletmódosításának eredményeként változnak a minősített szaporítóanyag használatának igazolási lehetőségei a termeléshez kötött támogatások igénylése során.

Az igazolásnál a „fémzárszám” megfogalmazás helyett a jóval nagyobb eljárási rugalmasságot biztosító „tételazonosító” megnevezés feltüntetésére nyílik mód.
A módosítás hatására már a hazai és nemzetközi kereskedelmi forgalomban bevett és széles körben alkalmazott, az egyedi tételek azonosítását lehetővé tevő számsorok elfogadása is lehetséges.

Ezzel együtt fontos változás, hogy a rendelet szerint előírt, a szaporító anyagokkal kapcsolatos dokumentumoknak a támogatási kérelemhez történő csatolási kötelezettségét eltörölte a jogalkotó.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak lehetősége lett arra, hogy amennyiben a termelő által megadott adatok alapján nem állapítható meg a minősített szaporítóanyag minimális mennyiségben történő felhasználása akkor a helyszíni ellenőrzés keretében bemutatott dokumentumok alapján döntsön.

Szemes fehérjetakarmány-növények

A 9/2015. (III. 13.) FM rendelet előírásai szerint a minimális hozam meglétét (pl. szója 1 t/ha) – a gazdálkodási napló vonatkozó betétlapjai mellett – a mezőgazdasági termelő az általa a szemes fehérjetakarmány-növény termesztésének támogatására jogosult területen termelt szemes fehérjetakarmány-növények

a) betárolása esetén a 9. melléklet szerinti tárolási naplóval vagy a tárolást és a betárolt mennyiséget igazoló egyéb dokumentummal,

b) a betakarítást követő két héten belüli értékesítés esetén a számlával vagy felvásárlási jeggyel igazolja.

A fenti dokumentumok másolatát a mezőgazdasági termelő köteles a betakarítást követő két héten belül, de legkésőbb tárgyév november 15-éig az MVH részére megküldeni.

 

Forrás: Agrion


Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.