Egységes kérelem - vetőmagszaporítás

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> Egységes kérelem - vetőmagszaporítás
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Az Egységes kérelem felülete kéri a vetőmag előállítási célú növényeknél a származási bizonylat számát (azonosítóját).

A Kérelem kitöltése során azonban további kérdések merülnek fel.  A Somogy Megyei Államkincstár válaszait közöljük a kitöltéssel kapcsolatos kérdésekre:


1. Mit kell érteni származási bizonylaton: számlát? vagy származási bizonyítványt? vagy fémzárolási címkét?

A szántóföldi növényfajok vetőmagvainak előállításáról és forgalomba hozataláról szóló 48/2004. (IV. 21.) FVM rendelet 19. § (1) bekezdése alapján továbbszaporítási céllal vetőmagot elvetni származási bizonylattal dokumentált származási igazolással lehet. Ezen származási bizonylat számát szükséges megadni az Egységes Kérelemben.


2. A felület 10 karakter bevitelét kéri ennél sem több, sem kevesebb nem lehet, mit kell olyankor tenni, ha a bizonylat száma (azonosítója) ennél kevesebb, vagy ennél több?

Az Ön által jelzett – a karakterek számával kapcsolatos - hiba javítása a Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján folyamatban van. A hiba javításáig kérjük, hogy a vonatkozó hatályos rendeletek követelményeinek megfelelő minősített vetőmagról szóló származási bizonylat sorszámának megadása során egészítse ki a szám kezdetét nullákkal (pl. 0001234567).


3. Mi a teendő akkor, ha például vetünk 100 ha I. fokú vetőmagot (ennek az összes vetőmag szükséglete kb. 25t) és kettő vagy több fémzárszámú vetőmagot (anyamagot) kapok?
Milyen bizonylatszámot használhatok ebben esetben, illetve mit kell ilyenkor tennem?


Amennyiben - a nagyobb mennyiség felhasználása miatt - több származási bizonylattal rendelkező vetőmag kerül elvetésre, elegendő egy származási bizonylat sorszámát megadni.

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy várhatóan fokozottan fogják ellenőrizni a kérelmek kapcsán a vetőmag szaporítások igazolása céljából a származási bizonylatok meglétét.

 

Forrás: VSZT

 Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.