AKG - Növényvédőszerek használata

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> AKG - Növényvédőszerek használata
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Az irányító hatóság közzétette a 2019-ben nem, vagy esetenként megkötésekkel alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek körét.

 

A VP AKG-s pályázati felhívások alapján a növényvédőszer-használat az alábbi tematikus előíráscsoportok esetén korlátozásokhoz kötött. 


 

1. A Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Irányító Hatóságának az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2019. évben nem alkalmazható növényvédőszer hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek köréről szóló tájékoztatása.
  

2. MTÉT túzokvédelmi, MTÉ alföldi madárvédelmi, MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi és MTÉT kékvércsevédelmiszántó tematikus előíráscsoportok esetében tiltott (nem használható) rovarölő hatóanyagok és növényvédőszerek jegyzéke.
  

3. A horizontális szántó, az MTÉT túzokvédelmi szántó, az MTÉT alföldi madárvédelmi szántó, az MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi szántó, az MTÉT kékvércse-védelmi szántó, az erózió-érzékeny szántó, a belvíz-érzékeny szántó és az aszály-érzékeny szántó tematikus előíráscsoportok esetén tiltott, illetve korlátozással használható növényvédőszer hatóanyagok listája.
  

4. A horizontális ültetvény tematikus előíráscsoportban tiltott, illetve korlátozással használható növényvédőszer hatóanyagok listája.
 

 

 

Forrás:  Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Irányító Hatósága 2019. 01.17.Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.