Agrártámogatások

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Hírek >> Agrártámogatások
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Az egységes támogatási kérelmeket április 9.-től lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.


Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.
 

Április 9-én nyílik meg az egységes kérelem kitöltési felülete, amely a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon – például az alaptámogatás és zöldítés – túl a kapcsolódó nemzeti támogatások (például átmeneti anyajuh támogatás és anyatehén tartás támogatása), valamint a Vidékfejlesztési Program intézkedéseinél (például agrár-környezetgazdálkodás és erdészeti jogcímek) kell ezt a felületet használni.
 

A szankciómentes kérelembeadásra 2019. április 9. és 2019. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre.

A változásvezetéssel érintett kérelmeket csak 2019. április 11-től lehet beadni. A kérelmeket 2019. május 15-ét követő további 25 naptári napig,

2019. június 9-éig (a hétvégére és Pünkösd hétfőre tekintettel június 10-ig) lehet benyújtani, illetve a már benyújtott kérelmek 2019. június 9. (a hétvégére és Pünkösd hétfőre tekintettel június 10.) napjáig módosíthatók.

A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is érvényben van, hogy mindkét esetben, a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökken.

A közvetlen támogatások igénylését, valamint az agrárkár-enyhítési rendszert illetően csak technikai korrekciókra, pontosításokra került sor, melyek révén a termelők számára egyszerűbbé válik az igénylés menete.
 

A legfontosabb változások:
 


A Kincstár az idei egységes kérelmek beadása során is alkalmazza az előzetes ellenőrzést, amely nagymértékben segíti, hogy a gazdálkodók hibátlan kérelmeket nyújtsanak be.
 

A módosító jogszabályok itt érhetők el.
 

 

Forrás: AgrofórumPrimag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.