Segíthetünk?
Kezdőoldal > Blog > Miért a HiCoat technológiát
Miért a HiCoat technológiát

A különböző oltóanyagok eltérő mennyiségben és minőségen tartalmazhatnak Rhizobium baktériumokat. A gyengébb hatékonyságú vagy kevesebb baktériumot tartalmazó oltóanyagok használatakor nem használjuk ki maximálisan az oltásban rejlő lehetőségeket. A nagymagvú pillangós növények (szója, borsó) esetében például magvanként százezer életképes baktérium a minimálisan elfogadható mennyiség.
Nagyon fontos tehát, hogy csak jó minőségű oltóanyagot használjunk, illetve olyan vetőmagot vessünk el, amely jó minőségű oltóanyaggal van kezelve.

A klasszikus oltószerek általában por alakúak, de vannak olyanok is, amelyek nedves vagy szuszpenziós formában is felvihetők a vetőmagra. Az oltást a szójatermesztő gazdának közvetlenül a vetés előtt, saját üzemében kell elvégeznie, s az így kezelt vetőmagot 24 órán belül el kell vetnie. Amennyiben a vetőmagot az oltást követő 24 órán belül nem vetik el, az oltást meg kell ismételni.

Korszerűbb megoldás, amikor a szója oltása már a vetőmagüzemben megtörténik. Ez a termelő szempontjából kényelmesebb, hiszen a már beoltott vetőmagot tudja megvásárolni és elvetni.
Ilyen termék a két komponensből álló HiCoat® oltószer.
Egyik része a HiCoat® oltópor, amely válogatott, nagy hatékonyságú Rhizobium japonicum baktériumtörzset tartalmaz. Másik része a HiCoat® Adhesive kopolimer ragasztóanyag.
Az oltás során a HiCoat® oltópor meghatározott mennyiségét adják hozzá a HiCoat® kopolimer megfelelő, vízzel higított adagjához, és a szóját az így kapott szuszpenzióval kezelik.
A folyamat során legalább százezer életképes, nagy hatékonyságú baktérium kerül minden egyes vetőmagra és így kiváló minőségű oltott vetőmagot kapunk.

Mivel az oltószerek élő baktériumokat tartalmaznak, a készítmények tárolása és felhasználása, illetve a kezelt vetőmag tárolása nagy körültekintést igényel (naptól védve, 0–25 Co között, száraz raktárban).

30 év alatt a piacon
Dinamikus növekedés
72 órán belüli szállítás
Széles választék
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás