Segíthetünk?
Kezdőoldal > Blog > Kis burgonya ABC
Kis burgonya ABC

A burgonyafajták csoportosítása főzési típus szerint: 

Főzési típus: A (A-B)

  • Főzés után is szilárdan egyben maradó gumó, finom szemcsés textúra. Nem szétfővő.
  • Felhasználás: burgonyasaláták, hideg konyhai készítmények.
  • Fajták: Cherie, Charlotte, Gülbaba, Somogyi Sárga Kifli, Pamela, Argos, Riviera

Főzési típus: B

  • Kissé szétfővő, kissé szappanos vagy lisztes konzisztencia, közepesen finom textura.
  • Felhasználás: vegyes hasznosítású burgonya, hasábburgonya alapanyag.
  • Fajták: Aladin, Stemster, Rodriga, Red Lady, Laura, Frieslander, Kondor, Amorosa, Cleopatra, Rosara, Arosa, Desiree, Arnova, Valor, Hópehely, Harmony, Impala

Főzési típus: C (B-C)

  • Szétfővő, laza szerkezetű, lisztes, közepesnél nagyobb szemcsézet, száraz porhanyós.
  • Felhasználás: burgonya püré és pehely előállításra, chips készítésre, burgonyás tészták, gombóc, parázsburgonya, farmerburgonya alapanyagaként
  • Fajták: Agria, Blue Belle, Romeo, Bettina, Sante, Kánkán, Karlena, Kuroda, Rioja, White Lady, Pekaro

30 év alatt a piacon
Dinamikus növekedés
72 órán belüli szállítás
Széles választék
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás