We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Pályázat beadási határidő közeleg!
Request for quotationDeliveryDelivery
Pályázat beadási határidő közeleg!

Ne hagyd ki a lehetőséget!

Több mint 10 pályázati felhívás és támogatási lehetőség válik aktuálissá a következő hetekben, kövesd figyelemmel velünk a lehetőségeket!

Vállalkozások versenyképességének növelése

 • Az OFA Nonprofit Kft. munkaerő-intenzitást növelő programjának célja, hogy a KKV-k intenzív kapacitásbővítő és technológiai fejlesztésének támogatása által elősegítse a szektor versenyképességének és termelékenységének növelését. A pályázat beadási határideje: 2021. március 2.
   

Öntözésfejlesztés

 • Az öntözési közösségeket támogató pályázati felhívás önkéntes együttműködések, öntözési közösségek létrejöttét ösztönzi, annak érdekében, hogy tevékenységükkel az öntözéses gazdálkodást hatékonyan megszervezzék. Az első beadási időszak március 8-tól március 22-ig tart.
 • Az együttműködéshez kapcsolódóan az öntözési közösség, valamint annak tagjai beruházási projektet is indíthatnak a 4.1.4. mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése művelet alapján,  "A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése" című, VP2-4.1.4-16 kódszámú felhívás keretében. A következő beadási szakaszhatár: 2021. április 6.
   

Hungarikumok

Megjelent a HUNG-2021 pályázati felhívás 930 millió forintos keretösszeggel: újra lehetőség van a hungarikumok népszerűsítésére kiadványok, filmek készítésével, kiállítások létrehozásával, hagyományos ruhakollekciók tervezésével. A pályázatok véglegesítésére, beküldésére 2021. március 1. 8.00 órától van lehetőség, az eddigi évek tapasztalatai alapján azonban a felületet a kezdés után néhány órán belül lezárják, érdemes tehát jól előkészíteni a pályázatot!
 

Zöld Forrás

Az Agrárminisztérium ebben az évben is meghirdeti a civil feladatvállalást segítő Zöld Forrás pályázatot. Támogatási igényt közhasznú környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) nyújthatnak be a Nemzeti Környezetvédelmi Programhoz illeszkedő, annak megvalósítását elősegítő projektterveikre. Beadási határidő: 2021. március 2.
 

Agrárágazatai civil szervezetek támogatása

Az agrárágazati szakmai szervezetek és érdekképviseletek szakmai feladataik, programjaik során felmerülő költségeikhez igényelhetik a támogatást, maximum 2 millió forintig. A pályázat beadási határideje: március 2.
 

Élelmiszeripar

Megjelent a GINOP-1.2.12-21 Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása c. pályázati felhívás, beadási határidő: március 30.! A kitöltőprogram a mai naptól érhető el.
 

Méhészet

 • A méhcsaládonként 1000 forintos támogatás március 1-ig igényelhető.
   

Tanyafejlesztés

Az Agrárminisztérium pályázatot hirdet a tanyák és a tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének támogatására. A pályázat véglegesítésére február 25-től van lehetőség.
 

Magyar Falu program

Negyvenöt milliárd forint áll majd rendelkezésre a falusi kisboltok fennmaradására. A támogatás épületfelújításra, eszközbeszerzésre és ingatlanvásárlásra is fordítható.
 

Kutatás és innováció

 • A Magyar Tudományos Akadémia kiválósági programja idén is teret ad a nemzetközileg kimagasló teljesítményű fiatal kutatóknak áttörő eredményeket ígérő kutatásaik megvalósítására hazai kutatóhelyeken. A pályázat beadási határideje 2021. március 16. délután 4 óra! A Lendület program pályázati felhívása ITT érhető el.
 • Új támogatási lehetőség áll rendelkezésre azon vállalkozásoknak, amelyek az egyszer használatos műanyagok helyettesítését szolgáló ötleteken dolgoznak. A pályázatok benyújtására március 31-ig van lehetőség.
 • A VINOP-2.1.2-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című pályázati felhívás tervezet a jelentős tudományos és/vagy műszaki újdonságtartalommal rendelkező új termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztését támogatja. A felhívás tervezet ITT érhető el.
   

Tenyésztésszervezési támogatás

Nyilvános a tenyésztésszervezési feladatok támogatásához kapcsolódó közlemény. 2021. január 1-től március 10-ig nyújthatóak be a kérelmek, elektronikus úton.
 

Szőlészet és borászat

 • Borszőlőültetvény telepítés támogatása (VP2-4.1.3.6-17) esetében az utolsó beadási szakaszhatár: 2021. március 1!

Veszélyeztetett mezőgazdasági növényfajták

Veszélyeztetett mezőgazdasági növényfajták megőrzésének támogatása – a felhívás szerint 2021. március 1-től április 2-ig lehet benyújtani a kérelmeket.
 

Nitrát adatszolgáltatás

Nitrát adatszolgáltatási kötelezettség vonatkozik minden nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatóra, valamint az egy háztartás igényét meghaladó mértékben állattartást végzőkre területi érzékenységtől függetlenül. A nitrát adatszolgáltatási időszak minden évben január 1-től március 31-ig tart. Az adatszolgáltatást a Nébih oldalán lehet megtenni.
 

Várható pályázatok

 • A jövőben évente 1 milliárd forintot meghaladó pályázati-, illetve normatív alapú horgászszervezeti támogatások lesznek elérhetőek.
 • Hamarosan várható a külterületi helyi közutak fejlesztése című pályázat 30 milliárd Ft-os kerettel. A külterületi úthálózat fejlesztése jelentősen javítja a vidéki lakosság életkörülményeit, hozzájárul a mindennapi szükségleteik kielégítéséhez, amelyek lehetnek szociális, egészségügyi igények, valamint természetesen a munkahelyeket is könnyebben elérhetjük.
 • Márciusban hirdetik meg a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázatot egyszerűsített eljárásrenddel és 8,7 milliárd Ft-os keretösszeggel.
 • Áprilisban jelenik meg az „Állattartó telepek megújításának támogatása” 10 milliárd Ft-os kerettel, amelyre az előzetes tervek szerint kizárólag a 100 millió Ft alatti beruházással tudjuk benyújtani a támogatási igényeket.
 • Szintén áprilisra várható 15 milliárdos kerettel a „Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című felhívás.
 • 2021. májusában pedig megjelenik a széles körben régóta várt „Terménytárolók, szárítók, tisztítók és vetőmag előállító üzemek fejlesztése” című felhívás mintegy 30 milliárd Ft-os forrás kerettel.
Forrás: Agroinform 2021 02 12

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!