We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Indul az új hétéves támogatási ciklus!
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery

Indul az új hétéves támogatási ciklus!

2023. január elsejétől indul az Európai Unióban, így hazánkban is az új hét éves támogatási ciklus, melyhez a Hazai Közös Agrárpolitika Stratégiai terv leadásra került.
A terv keretein belül kellett megtervezni és felépíteni a közvetlen és a Vidékfejlesztési támogatások rendszerét, célkitűzéseit úgy, hogy a leírt célok megfeleljenek az EU különféle stratégiáinak, irányelveinek - Zöld Megállapodás, Termőföldtől az asztalig, Biodiverzitás stratégia stb.-, s ugyanakkor a gazdálkodók számára is vonzóak legyenek a rögzített lehetőségek, melyek által a gazdaságaikat is gazdaságosabban tudják üzemeltetni, védve talajaikat, az életteret is.

A fenti célok eléréséhez a hazai KAP Stratégiai Tervben ezért egy speciális rendszert, az ún. zöld felépítményt hoztak létre. Ez egy olyan egymásra épülő, komplex támogatási rendszer, amely a környezeti állapot javítását és a természeti erőforrások fenntartható használatát hivatott elősegíteni.

Az új időszak jelentős változásait a NAK az alábbiakban folyamatosan összegyűjtötte és elérhetővé tette annak érdekében, hogy könnyebben nyomon követhetőek legyenek.

A Kondícionalitásban rögzített előírásokat és az azok által elvárt célokat, lehetőségeket az alábbi cikkekben ismertetjük általános áttekintéssel, hiszen a részleteket a hamarosan megalkotásra kerülő jogszabályok tartalmazzák majd.

 

Indul az új KAP

KONDICIONALITÁS = FELTÉTELESSÉG
 

További hasznos cikkek:

Forrás: NAK

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!