We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Eljárt az idő a fizikai őstermelői igazolványok felett
Request for quotationDeliveryDelivery
Eljárt az idő a fizikai őstermelői igazolványok felett

 
A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény által bevezetett egyik jelentős változás, hogy 2021. január 1-jével megszűnt a fizikai őstermelői, továbbá megszűnt az értékesítési betétlap érvényesítési funkciója is.
 
Azonban az őstermelőknek a jövőben is vezetnie valamilyen alapnyilvántartást, ami lehet naplófőkönyv, pénztárkönyv, bevételi és költségnyilvántartás, bevételi nyilvántartás, továbbá megmaradt erre a célra az értékesítési betétlap is. A betétlap adóügyi nyilvántartás vezetési kötelezettség teljesítésére alkalmas alapnyilvántartás.
 
Amennyiben az őstermelő jogosult betétlapon bevételeinek nyilvántartására, úgy azt a NAK honlapjáról letöltheti az alábbi linken: https://www.nak.hu/hatosagi-ugyek/ertekesitesi-betetlapok-letoltese
Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium közreműködésével külön értékesítési betétlap került kialakításra mind az őstermelők, mind az őstermelők családi gazdaságában (ŐCSG-ben) tevékenykedő őstermelők részére, így erre fokozottan figyeljenek az értékesítési betétlap letöltésekor!

Forrás: NAK/Gera I.
 
 

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!