We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Adategyeztetések - Egységes kérelem, NÉBIH
Request for quotationDeliveryDelivery
Adategyeztetések - Egységes kérelem, NÉBIH

Adategyeztetések az egységes kérelem felületén és a NÉBIH-nél

Földbe kerültek a másodvetések, az őszi gabonák, végre a repce is megkapta a kelesztő esőt. Jöhet a számítógép előtt töltött, táblasorszámok és hasznosítási kódok bogarászásával töltött idő. Ilyenkor finomítjuk a vetésterveket, fejezzük be az adminisztrációt, pótoljuk fizetési elmaradásainkat, és számolunk: mit tudunk és mit érdemes előre megrendelni a jövő évre. Avagy ilyenek az esős őszi napok a mezőgazdaságban. A hivatalok is adnak munkát, hiszen sorra érkeznek az ügyfélkapura az adategyeztető felszólítások.

Összefoglaltuk, hogy mit kell még ezekben a napokban elintézni!
 

 • A Magyar Államkincstár 2020. október 7-én megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő adategyeztető végzések kiküldését. A hivatal a korábbi évekhez hasonlóan idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelemmel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Ennek oka lehet például fizikai blokkon belüli túligénylés, tábla átfedés vagy területi ráfedés. A MÁK tájékoztatása szerint a végzések kiküldése 7848 gazdálkodót érint. A végzés átvételét követő első napon érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0209 adategyeztetés I. kérelem”), melyet a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.
   
 • július 15-ig volt lehetőségük az állattartóknak az adategyeztetési kötelezettségük teljesítésére. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartása alapján az érintettek egy része elmulasztotta az adatszolgáltatást, amelynek pótlásához a hivatal adategyeztetési javaslatok útján kíván segítséget nyújtani. A javaslatok kézbesítése ezekben a napokban vette kezdetét, a küldemény érkezésére postai úton levélben vagy az elektronikus ügyintézésre vonatkozó előírások alapján, a cégkapujukon keresztül számíthatnak az érintettek. Az eljárás arra irányul, hogy a meglévő tenyészetéhez csak egy tartási hely tartozzon, így egyértelmű legyen az állatok tartózkodási helye és biztosítható legyen az állatmozgások pontos nyomon követése.
   
 • A Nébih felhívja a méhészek figyelmét, hogy november 15-ig kell a méhcsaládszámban bekövetkezett változást a Tenyészet Információs Rendszeren (TIR) keresztül bejelenteniük. A határidő azon méhészeket érinti, akik 2020-ban kifizetési kérelmet nyújtottak be a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban meghirdetett támogatásokra.
   
 • Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében megjelentette a VP6-7.2.1.1-20 számú Helyitermék-értékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztését szolgáló pályázatát. A felhívás keretében támogatható a helyi termékértékesítést szolgáló piacok és vásárterek működtetéséhez szükséges rögzített vagy mobil eszközök, hűtőpultok, hűtők, láda- és rekeszmosó/fertőtlenítő gépek, illetve zárható asztalok beszerzése, továbbá a helyi termékértékesítést szolgáló piacok helyiségeinek felújítása, vagy új helyiségek kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása és gépjárműbeszerzés. A pályázati felhívásra vidéki térségekben működő települési önkormányzatok, települési nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet.
   
 • Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című felhívás. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege egyéni és kollektív projekt esetén is maximum 2 milliárd Ft-ra változott. De történtek más módosítások is. A pályázati felhívás itt érhető
   
 • Átmeneti támogatások kérelem beadási határidők:
 1. haszongalambtartóknak: október 15.
 2. haszongalambtartóknak: október 15.
 3. baromfitartók (baromfi állatjóléti) részére: október 31.
 4. sertés állatjóléti támogatás: október 31.
 5. tenyészkoca állatjóléti támogatás: a II. tárgynegyedévre vonatkozóan október 1-31.
 6. tenyészkos és -bak tenyésztésbe állításához: október 31.-ig
 7. anyakecsketartóknak: október 30.
 • A fenti (hivatalosan) október 31-i határidők azonban tekintettel arra, hogy a kérelmek benyújtásának végső határ idejének napja - 2020. október 31-e - hétvégére esik, így az a Kincstárnál munkaszüneti nap, ezért az átmeneti támogatási kérelmeket legkésőbb 2020. november 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani, mely határidő jogvesztő!
   
 • Január 1-ig be kell regisztrálnia permetező gépét felülvizsgálatra! január 1-jétől már csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező vagy műszaki vizsgára bejelentett permetező gépekkel lehet növényvédelmi munkát végezni. A kötelezettségre a kölcsönös megfeleltetés rendszerben érintett gazdáknak kiemelten ügyelniük kell, mivel a mulasztás esetükben akár az agrártámogatások csökkenésével is járhat.

Forrás: Agrofórum online 

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás