Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Blog > Adategyeztetések - Egységes kérelem, NÉBIH
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Adategyeztetések - Egységes kérelem, NÉBIH

Adategyeztetések az egységes kérelem felületén és a NÉBIH-nél

Földbe kerültek a másodvetések, az őszi gabonák, végre a repce is megkapta a kelesztő esőt. Jöhet a számítógép előtt töltött, táblasorszámok és hasznosítási kódok bogarászásával töltött idő. Ilyenkor finomítjuk a vetésterveket, fejezzük be az adminisztrációt, pótoljuk fizetési elmaradásainkat, és számolunk: mit tudunk és mit érdemes előre megrendelni a jövő évre. Avagy ilyenek az esős őszi napok a mezőgazdaságban. A hivatalok is adnak munkát, hiszen sorra érkeznek az ügyfélkapura az adategyeztető felszólítások.

Összefoglaltuk, hogy mit kell még ezekben a napokban elintézni!
 

 • A Magyar Államkincstár 2020. október 7-én megkezdte a területalapú egységes kérelmeket érintő adategyeztető végzések kiküldését. A hivatal a korábbi évekhez hasonlóan idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelemmel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Ennek oka lehet például fizikai blokkon belüli túligénylés, tábla átfedés vagy területi ráfedés. A MÁK tájékoztatása szerint a végzések kiküldése 7848 gazdálkodót érint. A végzés átvételét követő első napon érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0209 adategyeztetés I. kérelem”), melyet a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.
   
 • július 15-ig volt lehetőségük az állattartóknak az adategyeztetési kötelezettségük teljesítésére. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartása alapján az érintettek egy része elmulasztotta az adatszolgáltatást, amelynek pótlásához a hivatal adategyeztetési javaslatok útján kíván segítséget nyújtani. A javaslatok kézbesítése ezekben a napokban vette kezdetét, a küldemény érkezésére postai úton levélben vagy az elektronikus ügyintézésre vonatkozó előírások alapján, a cégkapujukon keresztül számíthatnak az érintettek. Az eljárás arra irányul, hogy a meglévő tenyészetéhez csak egy tartási hely tartozzon, így egyértelmű legyen az állatok tartózkodási helye és biztosítható legyen az állatmozgások pontos nyomon követése.
   
 • A Nébih felhívja a méhészek figyelmét, hogy november 15-ig kell a méhcsaládszámban bekövetkezett változást a Tenyészet Információs Rendszeren (TIR) keresztül bejelenteniük. A határidő azon méhészeket érinti, akik 2020-ban kifizetési kérelmet nyújtottak be a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban meghirdetett támogatásokra.
   
 • Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében megjelentette a VP6-7.2.1.1-20 számú Helyitermék-értékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztését szolgáló pályázatát. A felhívás keretében támogatható a helyi termékértékesítést szolgáló piacok és vásárterek működtetéséhez szükséges rögzített vagy mobil eszközök, hűtőpultok, hűtők, láda- és rekeszmosó/fertőtlenítő gépek, illetve zárható asztalok beszerzése, továbbá a helyi termékértékesítést szolgáló piacok helyiségeinek felújítása, vagy új helyiségek kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása és gépjárműbeszerzés. A pályázati felhívásra vidéki térségekben működő települési önkormányzatok, települési nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet.
   
 • Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című felhívás. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege egyéni és kollektív projekt esetén is maximum 2 milliárd Ft-ra változott. De történtek más módosítások is. A pályázati felhívás itt érhető
   
 • Átmeneti támogatások kérelem beadási határidők:
 1. haszongalambtartóknak: október 15.
 2. haszongalambtartóknak: október 15.
 3. baromfitartók (baromfi állatjóléti) részére: október 31.
 4. sertés állatjóléti támogatás: október 31.
 5. tenyészkoca állatjóléti támogatás: a II. tárgynegyedévre vonatkozóan október 1-31.
 6. tenyészkos és -bak tenyésztésbe állításához: október 31.-ig
 7. anyakecsketartóknak: október 30.
 • A fenti (hivatalosan) október 31-i határidők azonban tekintettel arra, hogy a kérelmek benyújtásának végső határ idejének napja - 2020. október 31-e - hétvégére esik, így az a Kincstárnál munkaszüneti nap, ezért az átmeneti támogatási kérelmeket legkésőbb 2020. november 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani, mely határidő jogvesztő!
   
 • Január 1-ig be kell regisztrálnia permetező gépét felülvizsgálatra! január 1-jétől már csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező vagy műszaki vizsgára bejelentett permetező gépekkel lehet növényvédelmi munkát végezni. A kötelezettségre a kölcsönös megfeleltetés rendszerben érintett gazdáknak kiemelten ügyelniük kell, mivel a mulasztás esetükben akár az agrártámogatások csökkenésével is járhat.

Forrás: Agrofórum online 

Hírlevél feliratkozás

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

30 év alatt a piacon
Dinamikus növekedés
72 órán belüli szállítás
Széles választék
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás
Kiszállítás